torstai 1. kesäkuuta 2017

Toistan itseäni. Päivänselvä on päivänselvää.

Minusta tuntuu, että toistan itseäni. Minusta tuntuu, että olen jo sanonut lähes kaiken, mitä minulla on sanottavana liittyen LGBT-juttuihin. Olen jo kritisoinut kaiken kritisoitavissa olevan. Totta puhuakseni aihe alkaa tympiä minua.

Syystä että tämä sukupuoliaihe on lähestulkoon päivänselvää asiaa. Sukupuolisekoilun, muunsukupuolisuuden ja transagendan kritiikki on silkkaa maalaisjärkeä. Ei näistä jutuista voida loppupeleissä vääntää kauhean paljon. Monet esimerkiksi transaktivistien hölinöistä ovat yksinkertaisesti epätotta. Ei niistä voida oikein edes keskustella. Riittää, kun osoitan, että mikä on totta. Mikä ei ole vaikeaa. Jokainen normaalilla järjellä varustettu ihminen kykenee samaan. Minusta tuntuu usein, kuin kävisin eipäs-juupas -jankkausta uhmaikäisen pikkukakaran kanssa.

On olemassa tietty fyysinen todellisuus, jonka totuudellisuudesta ei voida keskustella. Se nyt vaan on olemassa. Piste. Tiesittekö, että aurinko nousee aamulla ja laskee illalla? Tiesittekö, että muuttolinnut lentävät syksyllä etelään? Tiesittekö, että jos kosketat kuumaa keittolevyä, niin poltat kätesi ja sinua sattuu? Tiesittekö, että vesi ei virtaa ylöspäin? Tiesittekö, että kissa ei ole koira ja että ihminen ei ole marsu?

Ai tiesitte? Hyvänen aika, mehän olemme samaa mieltä!

Tämä sukupuolikeskustelu menee samaan kategoriaan. Biologia on olemassa. Sukupuolia on vain kaksi. Piste.

Tästä syystä haluan oikeasti, että tämä sukupuolisekoilu loppuu juurinytheti. En jaksa enää vammailuanne. Herätkää todellisuuteen, aikuiset ihmiset.

Tästä syystä haluan puhua blogissa jostakin muusta välillä. Jostain ihan muusta. Jos transsukupuolisuudesta puhun, niin voisinpa puhua vaikka transsukupuolisuuden kokemuksesta. Siitä en ole puhunut yhtään liikaa ja toisin kuin biologinen sukupuoleni (joka on naaras, piste), niin se on huomattavan monimutkainen psykologinen aihe.

Hyvää kesäkuuta kaikille. Näköjään Suomessa on ihan kunnolla vihreää jo. Täällä toisella puolen maailmaa on sen sijaan talvi ja olen viimeisen viikon ajan nukkunut kolmen peiton alla, koska täällä ei osata rakentaa taloja. Ihme leikkimökkitasoa on talot täällä tällai suomalaisen näkökulmasta. Ei ihme, että Suomessa talot maksaa. Ne nimittäin rakennetaan kunnolla.

32 kommenttia:

 1. Asia taitaa vaan tässäkin olla silleen, että joudut toistamaan toistamisesta päästyäsi näkemystäsi LBGT-skenestä. Ei se sun pointti muuten mene jakeluun.

  Varmasti raskasta ja turhauttavaa touhua, mutta uskon että sitäkin tärkeämpää. Tsemit!

  VastaaPoista
 2. Näinhän se valitettavasti taitaa olla.

  Joku Henry Laasanenkin on toistanut samoja juttuja jo vuosia ja todistanut pointtinsa konkreettisin esimerkein lukemattomia kertoja ja SILTI ei vaan mene jengille jakeluun.

  VastaaPoista
 3. Sain joku aika takaperin naamakirjassa kimppuuni nipun raivotautisia hyeenoja muistuttavia sateenkaarisuvakkeja siitä hyvästä, että menin kertomaan heille, että minusta toteamuksessa "tytöllä on pimppi ja pojalla on pippeli" ei ole mitään transfobista, vaan se kuuluu nk. ilmeisiin elämän perustosiasioihin.

  Onko tämä nyt sitä niin sanottua edistystä?

  VastaaPoista
 4. Missä ihmeen välissä tuollaisesta kerkesi tulla transfobiaa?

  Jos edistys on tätä, niin soisin mieluusti edistyksen ottavan takapakkia monta askelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti se on transfoobista, että pimppi ja pippeli liittyisivät sukupuoleen mitenkään. On myös transmisogynististä sanoa "biologisesti nainen" vaikka henkilöltä löytisi ihan koko setti kohtua, munasarjoja, xx-kromosomeja etc. myöden. On myös transmisogynististä kuvata itseään biologisesti naisena, sillä se tekee transnaisille pahan mielen ja on eksklusiivista. Mulle tämä sanojen kontrollointi on 1984-hengen edistystä... Olen parhaan kykyni ja tahtoni mukaan yrittänyt ymmärtää, siinä rajusti epäonnistuen (sillä lienee tekemistä asian kanssa, että sorretun ei tarvitse opettaa sortajaa ja sortajaksi voi leimata ilman sen ihmeempiä perusteluita).

   Mä toivon, että liioittelisin, mutta en. Pitänee munkin perustaa blogi, ettei tarvii tulla toisten blogien kommentteihin ränttäämään. Olisipa jokin näihin asioihin keskittyvä fb-keskusteluryhmä, jossa saisi myös kritisoida tätä transaktivistien agendaa, koska minusta ollaan pisteessä, jossa se vahingoittaa ihmisiä. Jos mulla olisi vahvempi some-presenssi (että sinne oikeesti tulisikin ihmisiä eikä se olisi vain mun säälittävää räpellystä yksin :'D) sellaisen perustaisinkin. Ehkä voisi olla Mustan orkidean fb-keskusteluryhmä? ;) Olisi huikeaa päästä keskustelemaan näistä asioista. Somella tuntuu olevan kuitenkin vahvastikin valtaa ihmisten asenteiden muokkaamisessa nykyään, mikä ei kyllä ole näissä jutuissa hyvä, sillä kiltit ihmiset eivät tahdo sanoillaan loukata ja sortaa eivätkä jää vaatimaan perusteluita. Ja kun kieli on kaapattu, on kaapattu ajatukset tai ainakin alettua pyrkiä kontrolloimaan ihmisten ajattelua. Ei hyvä.

   Poista
  2. Joo, me oikeasti tarvitaan joku uusi ryhmittymä. Olen välillä pyöritellyt päässäni jonkun uuden yhdistyksen perustamista, mutta en ole ainakaan toistaiseksi valmis astumaan varjoista ulos. Lisäksi tarvitsen siihen samanmielisiä IRL-tuttuja, jotka pyörittäisivät hommaa kanssani ja sellaisia mulla ei ole.

   FB-ryhmää en ala pyörittämään, koska 1) en ole koskaan tykännyt Facebookista 2) sensuurista on siellä jo ennakkotapauksia 3) Facebook ei ole anonyymi. Mutta olen miettinyt foorumin perustamista. Tässä on sen verran alkanut tulemaan esiin porukkaa, jotka ovat ilmaisseet helpotuksensa löydettyään muita samanmielisiä, joten tässä olisi saumaa alkaa koota porukkaa yhteen.

   Poista
 5. Valitettavasti tunne voittaa aina järjen 100-nolla. Niinkuin kävi Anolle niiden raivotautisten hyeenoiden kanssa; eihän tuossa järjellä ollut mitään tekemistä. Puhdas primitiivinen tunnereaktio.

  Enpä vaan osaa antaa mitään hyvää neuvoa siihen, että miten järjellä voitetaan tunne. Tai ylipäätään millä voitetaan tunne. Oikeastaan ainoa mitä voi tehdä on pysyä kylmästi viilipyttynä ja perustella perustelemasta päästyäänkin niillä järkiargumenteilla. Vaikka se turhauttavalta varmasti tuntuukin.

  VastaaPoista
 6. Uskon, että kyseessä on vain lyhyt tilapäinen vaihe. Todellisuutta ei voida kieltää eikä tehdä olemattomaksi. Hetkisen voidaan yrittää, mutta sitten lyö lopulta näpeille. Sitäpaitsi massat ovat jo nyt kyrpiintyneet tähän menoon.

  Pysytään vain vahvoina eikä taivuta hulluuden painostuksen alla. Vähintä, mitä voimme tehdä, on olla esimerkkinä muille.

  VastaaPoista
 7. Olisi mukavaa kuulla enemmän mietteitäsi juuri transkokemuksestasi taikka siitä, miten "sosiaalinen sukupuoli" muuttui transprosessin myötä. Ehkä olet vähän sivuuttanut aihetta, mutta olisi kivaa lukea lisää.

  Juttujasi on välillä jopa terapeuttista lukea, koska kirjoitat asioista, joista itse en vain kehtaa avautua edes nimimerkin takaa. Itse olen transmiehenä vasta vaiheessa "tutkimusjakso", joten tietysti sitä hakee vähän muiden kokemuksista tukea omaan hommaansa ja haluan lukea, miten muiden prosessi on edennyt (ja samalla valmistautua tulevaan). Ja kyllä se nyt vain on niin, että cis-ihmiset eivät ihan täysin tajua tätä hommaa, vaikka kuinka vääntäisi. Oma lähipiirini koostuu lähinnä cisheteroista (eli "tylsistä normoista"), ja vaikka he ovat ihania ja ymmärtäväisiä, eivät he silti ihan osaa hahmottaa, missä mun kokemus menee. Siksi on välillä mukava turista ihmisille, jotka tajuavat. Siis transihmisille.

  Mutta. Sitten tullaan siihen, kuinka itse olen selvästi "liian cissu" transpiireihin. Ainakin eräällä nimeltä mainitsemattomalla foorumilla tulee välillä sellainen olo, että ei helvetti, mitä hiton ämmiä täällä kitisee menkkapäissään. Transaktivistitkin huutelevat "vääryyksistä tutkimusjaksossa", niin kuin joku Mengele olisi siellä meitä hoitamassa, enkä voi käsittää, koska minulla ei ole huonoja kokemuksia vielä tullut eteen. Ovatko nämä ihmiset jotenkin täysin vieraantuneita "cismaailmasta", että eivät osaa selittää omaa dysforiaansa psykiatrille? Tai jos hoitohenkilökunta esittää ihan perustellun kysymyksen, se on "transfobista paskaa!!!". Ehh?

  Tässä tuntuu, että olen tipahtanut kahden maailman väliin. Siksi sun blogin lukeminen on terapeuttista, eivät kaikki transtyypit ole täysin seinäkelloja. En ehkä ole aivan kaikesta samaa mieltä, mutta mitä väliä sillä on? Olet minulle yksi esimerkki siitä, että minunkaan ei tarvitse purematta niellä kaikkea transaktivistien juttuja vain siksi, että satun olemaan trans. Ja siksi sun kokemuksistasi on aina kiva lukea enemmän.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi:
  Kiitos kommentistasi. Minustakin on mahtia törmätä muihin selväpäisiin transuihin. Me tarvitaan joku oma yhdistys ja omia miittejä...

  Tässä tuntuu, että olen tipahtanut kahden maailman väliin.

  Täsmälleen tältä tuntuu minustakin. Ympärilläni on iso läjä perusheteroita (työkavereita tai muita tuttuja), jotka eivät tiedä, että olen trans. En halua puhua asiasta heille, koska minusta asian selittäminen on niin turhauttavaa mainitsemastasi syystä. Mutta transpiireihinkään ei ole mitään asiaa.

  Sitten tullaan siihen, kuinka itse olen selvästi "liian cissu" transpiireihin. Ainakin eräällä nimeltä mainitsemattomalla foorumilla tulee välillä sellainen olo, että ei helvetti, mitä hiton ämmiä täällä kitisee menkkapäissään.

  Täsmälleen näin. Minua suoraan sanoen vatuttaa, että tyypillisen naismaisesti käyttäytyvät tyypit väittävät olevansa miehiä ja vaativat muita pitämään itseään miehenä. Tyypeiltä on jäänyt ymmärtämättä mieheydestä jotakin hyvin olennaista.

  Ovatko nämä ihmiset jotenkin täysin vieraantuneita "cismaailmasta", että eivät osaa selittää omaa dysforiaansa psykiatrille?

  Hyvä huomio. Vastaus on, että todennäköisesti ovat. Ja tämän muunsukupuolisuusvillityksen valossa on syytä kysyä, että kuinka moni heistä kokee OIKEAA dysforiaa. Minusta tuntuu, että koko dysforian käsite on erittäin pahasti hämärtynyt.

  Tsemppiä sinnekin. Juuri sinunlaistesi tyyppien takia tunnen usein painetta tulla esiin omalla naamallani perustamaan yhdistyksen, nettisivun ja tukipalvelun selväpäisille transsukupuolisille, jotta saataisiin tapahtumat ja miitit pyörimään yms. Mutta ainakaan toistaiseksi minusta ei ole siihen.

  VastaaPoista
 9. Nyt muuten tajusin, miksen ole enää pitkään aikaan jaksanut lukea Rumban ja Soundin kaltaisia musiikkilehtiä. Koska tämä sukupuolisekoilu on pikkuhiljaa levinnyt myös kotimaan musiikkimaailmaan: esim. Helsingissä (missäpä muualla?) järjestettiin tänä keväänä toista kertaa feministinen Minifesti, jonka tiedotettiin taistelevan "tasa-arvoisen ja monimuotoisen musiikkimaailman puolesta". "Järjestetään iltoja, joissa esiintyy eri sukupuolten edustajia".

  http://www.rumba.fi/uutiset/feministinen-minifesti-tulee-taas/?_ga=2.181209447.1146531393.1496775034-1806672907.1493136477

  Tai entäpäs Maria Monde, jota ärsyttää, kun miehet ja naiset eritellään omiin lokeroihin? "Miksei kaikki voisi vain olla ihmisiä?" Ai niin - ja tottahan typykän pitää aitoon paulavesalamaiseen (lue: ääliömäiseen) henkeen tuoda esille, että omaa myös "itseironiaakin":

  http://www.rumba.fi/haastattelut/someilmio-joka-osaa-nauraa-itselleen-haastattelussa-maria-monde/?_ga=2.178659940.1146531393.1496775034-1806672907.1493136477

  Mainitsit massojen alkavan olla vittuuntuneita feminismi-, LGBT- ym. touhuihin. Itse pelkään tämän olevan vasta alkua, sillä nuoremmat sukupolvet (1990-luvulla syntyneet ja sitä nuoremmat) eivät välttämättä ymmärrä sukupuolisekoilua järjettömyydeksi, vaan pahimmassa tapauksessa jopa normaaliudeksi - kiitos jälleen kerran feministisen aivopesun.

  VastaaPoista
 10. Oho, nolo kirjoitusvirhe. Piti tietenkin olla LBGT, ei LGBT.

  VastaaPoista
 11. http://imgur.com/gallery/8ejHafh

  VastaaPoista
 12. Keepon:
  Joop, valitettavasti kakka on nykyään ripulimuodossa, niin kätevästi valuu joka raosta sisään...

  Se btw on LGBT eikä LBGT. :3

  Mainitsit massojen alkavan olla vittuuntuneita feminismi-, LGBT- ym. touhuihin. Itse pelkään tämän olevan vasta alkua, sillä nuoremmat sukupolvet (1990-luvulla syntyneet ja sitä nuoremmat) eivät välttämättä ymmärrä sukupuolisekoilua järjettömyydeksi, vaan pahimmassa tapauksessa jopa normaaliudeksi - kiitos jälleen kerran feministisen aivopesun.

  On totta, että siellä on se osio, joka on tukevasti psykooseissa, mutta minusta valtaosa on toista mieltä. Juuri nuoret ovat äärimmäisen vittuuntuneita tähän, koska ovat joutuneet elämään sen keskellä koko ikänsä. Vanhempien nuoruudessa sentään oli vielä järki ja heille tämä on uusi juttu. Sitten on nämä tutkimukset, jotka väittävät, että 90-luvulla syntyneet ovat edeltäjiään konservatiivisempi sukupolvi. Minusta me olemme hyvin lähellä sukupuolisekoilun huippua. Sen jälkeen sitten rysähtää kertaheitolla.

  VastaaPoista
 13. On totta, että siellä on se osio, joka on tukevasti psykooseissa, mutta minusta valtaosa on toista mieltä. Juuri nuoret ovat äärimmäisen vittuuntuneita tähän, koska ovat joutuneet elämään sen keskellä koko ikänsä. Vanhempien nuoruudessa sentään oli vielä järki ja heille tämä on uusi juttu. Sitten on nämä tutkimukset, jotka väittävät, että 90-luvulla syntyneet ovat edeltäjiään konservatiivisempi sukupolvi. Minusta me olemme hyvin lähellä sukupuolisekoilun huippua. Sen jälkeen sitten rysähtää kertaheitolla.

  Jos näin on, niin silloin on sittenkin vielä toivoa järjen paluusta näkyvissä. Mutta saavatko nuoret enää ääntänsä kunnolla kuuluviin näiden sukupuolivammaisten möykkäämisen alta?

  Musiikista vielä... olen jo pidemmän aikaa odottanut, milloin nuorempien ikäluokkien keskuudessa syntyy seuraava ns. "old school-äijäbändi"'. Eli siis sellainen, jonka jäsenet ovat oikeita raavaita miehiä, eivätkä mitään neitejä tai femakkoja. Valitettavasti tilanne vain näyttää tällä hetkellä aika toivottomalta...

  VastaaPoista
 14. Ulkomailla on nuorilla jo aivan selkeä sukupuolivammailun vastareaktio nousussa. Suomeen tulee varmaan taas viiveellä, niinkuin kaikki muukin. Taidan yksinäni möykätä tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 15. Amnestyltä tuli minulle viesti, jossa sanotaan mm.: "Olin vasta lapsi, kun ymmärsin, että vahvistaakseni passini sukupuolimerkinnän minun on oltava täysi-ikäinen ja lisääntymiskyvytön ja minulla on oltava diagnoosi transsukupuolisuudesta. Näillä ehdoilla valtio viestittää jokaiselle transihmiselle, että me emme voi tietää emmekä päättää omasta sukupuolestamme."

  Ja pitäisi johonkin laittaa nimensä.

  Mitähän minun pitäisi tehdä?

  Tällainen on asia:

  https://www.amnesty.fi/vetoomukset/seiso-sakriksen-rinnalla-translaki-uudistettava/

  VastaaPoista
 16. Voin sanoa, että itekki oon möykänny näitä sukupuolivammasia vastaan. Et ole yksin. Moni trans on samaa mieltä.

  VastaaPoista
 17. Tom Kärnä:
  Äh, tuo on taas tätä samaa wanhaa skeidaa. Kunnon propagandapuheet oli linkkaamassasi tekstissä. Vääristelemällä asioita saadaan kaikki kuulostamaan paljon pahemmalta kuin ne ovatkaan ja todennäköisesti tuo kolahtaa sellaisiin (nuoriin) ihmisiin, jotka eivät tunne tätä transaihetta ollenkaan. Olen kirjoittanut translakiuudistuksesta jo kolme kertaa täällä, täällä ja täällä.

  Mutta vielä tuhannennen kerran lyhyesti:
  1) Transsukupuolisen hormonihoito tekee sivuvaikutuksena ihmisen steriiliksi. Tästä ei päästä yli eikä ympäri. Sukupuolenvaihdokseen liittyy kiinteänä osana hormonihoito. Miksi haluat vaihtaa sukupuolta, jos et halua vaihtaa sukupuolta?
  2) Kukaan ei pakota ketään hormonihoitoon. Se on ihmisen itsensä vapaasti päätettävissä.
  3) Ne transtutkimukset ovat olemassa potilaan turvallisuuden vuoksi. Maailma on oikeasti täynnä katumistapauksia ja tutkimusten tarkoitus on minimoida katumistapaukset.
  4) Ei kai kukaan vakavissaan väitä, että kenen tahansa pitäisi pystyä vaihtelemaan lennosta virallisten dokumenttien sukupuolimerkintöjä vain siksi, että "musta tuntuu"?

  Ja btw, Amnestyn tyyppi failaa transujen paskatestin. Eli jos etunimi on tavallinen suomalainen nimi, niin tyyppi on tod näk selväjärkinen. Tuon tyypin nimi on Sakris.

  Nita Halonen:
  Mukava kuulla. Mutta tiedätkö Suomesta ketään muuta, joka pitäisi tällaista blogia? Haluaisin jutella heidän kanssaan. Joku ftm piti loistavaa transkriittistä blogia kyrpajooseppi.blogspot.fi mutta hän poisti koko blogin jossain viime vuoden lopulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se blogi vielä, hieman tuo osoite vain muuttunu ehkä yhdellä kirjaimella. Aivan loistavaa tekstiä siellä kyllä.
   http://kyrpajoosep.blogspot.fi/

   Poista
  2. Loistavaa. Kiitos linkistä. Suosikkiblogejani oli tuo.

   Poista
 18. Jos tavallinen etunimi on transulla selväpäisyyden merkki, niin miksi muiden muassa julkisuudessa translakiälämölöä pitävät seksuaaliradikaalit Elina Partanen ja Kasper Kivistö ovat niin hemmetin sekaisin?

  VastaaPoista
 19. Elinasta olin kuullut aikaisemminkin, mutta googletin silti, ja ruudulle hyppäsi Ilta-Sanomien juttu http://www.is.fi/hyvaolo/art-2000001214549.html. Sen mukaan "kaduilla huuteleminen on lisääntynyt, kun yhteiskunnan ilmapiiri vähemmistöryhmiä kohtaan on kiristynyt".

  Kiinnostaisi tietää, miten huutelun määrä on kasvanut. Ettei vain Elina olisi taas kerran normaalia herkempi tapaus, jolle pienikin huutelu tarkoittaa syrjintää?

  Kasper Kivistö oli puolestaan täysin uusi tuttavuus. Muuta en osaa sanoa kuin että jätkä (?) näyttää lähinnä Robinilta...

  VastaaPoista
 20. Nimihommasta tuli mieleen... Kuopion suunnalla vaikutti ja vaikuttanee yhä vihreä kuntapoliitikko Hetti Rytsy (alun perin Harri), joka on trans. Puhuin kerran hänen kanssaan puhelimessa, eikä hän vaikuttanut erityisen sekopäiseltä - vaivaantuneelta kylläkin, mutta sehän on täysin eri asia.

  Muuten... jos joku tekee sukupuolenkorjauksen, niin miten käy puheäänelle? Muuttuuko ääni hormonihoitojen myötä oikean miehen/naisen ääntä vastaavaksi, vai säilyykö se samana kuin ennenkin?

  VastaaPoista
 21. Joo hoidot varmasti tekevätkin steriiliksi - ja toisaalta emme (ainakaan vielä) osaa tehdä sukupuolenvaihdoksessa uuden sukupuolen mukaisia - ja nimenomaan toimivia - lisääntymisvärkkejä. Näin ollen lain vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä on lähinnä periaatteellinen kysymys. No jos on hörhö, fanaattinen tai muuten vaan sekaisin, niin mikäpäs on sen hienompi asia nousta barrikaadeille kuin periaatteelliset kysymykset.

  No minäpä kurkkasin tämän translain (563/2002) lain esitöihin. Kappas vaan lisääntymiskyvyttömyys-vaatimus on perusteltu siellä, ja jopa vielä varsin järkevästikin:

  HE 56/2001 vp,sivu 13:
  "Edellytyksenä olisi myös lääketieteellinen
  selvitys lisääntymiskyvyttömyydestä, koska
  muussa tapauksessa saattaisi syntyä tilanteita,
  joissa henkilö, jonka sukupuoli on vahvistettu
  naiseksi, siittäisi lapsen tai henkilö,
  jonka sukupuoli on vahvistettu mieheksi, tulisi
  raskaaksi."
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/he_56+2001.pdf

  No esim raskaana oleva mies ei oikein ole kyseisen henkilön sukupuoli-identiteeetin mukaista. Puhumattakaan siitä, mitä esim hormonihoidot tms aiheuttavat sikiölle.

  Toki tietty tämä periaatteellinen kysymys voitaisiin korjata sillä, että laki vaatisi joko lisääntymiskyvyttömyyttä tai todistettua uuden sukupuolen mukaista lisääntymiskykyä. Jälkimmäinen on kyllä teknisesti mahdotonta, ainakin vielä. Mutta mistä sitä tietää miten tuo lääketiede kehittyy... Niin ei olisi ainakaan mitään periaatteellista juttua väännettäväksi&käännettäväksi.

  VastaaPoista
 22. Aika lailla ihmettelen kyllä näitä transihmisiä, jotka valittavat sukupuolenvaihdokseen kuuluvasta sterilisaatiosta. Sen kun pitäisi olla jo lähtökohtaisesti jokaiselle ymmärrettävä seuraus, koska miehen värkeillä ei voi synnyttää eikä naisen värkeillä siittää.

  Vielä enemmän ihmetyttävät nämä sukupuoltaan vaihtavat, jotka siis vaativat, että heidän pitäisi saada pitää biologisen sukupuolensa genitaalit. Voiko mies aidosti kokea olevansa nainen, jos hänen jalkovälissään roikkuvat lerssi ja munat? Naisesta mieheksi -operaatio on paremmin ymmärrettävissä: tässä blogissa aiemmin kuvattu kohdunpoisto lisukkeineen oli sen verran tylyä luettavaa, että en paheksu blogistin päätöstä olla leikkauttamatta miehisiä feikkigenitaaleja, joilla ei voi edes kusta seisaaltaan.

  Blogistihan onkin pariinkin kertaan todennut olevansa biologisesti silvottu nainen. Eipä käy kateeksi tällainen ihmiskohtalo. Nämä edellämainitut tyypit sen sijaan panevat kyllä pohtimaan, kuinkahan aitoa heidän transseksuaalisuutensa sittenkään on?

  VastaaPoista
 23. Morjens kaikki kommentoijat.

  Jos tavallinen etunimi on transulla selväpäisyyden merkki, niin miksi muiden muassa julkisuudessa translakiälämölöä pitävät seksuaaliradikaalit Elina Partanen ja Kasper Kivistö ovat niin hemmetin sekaisin?

  Kyse on todennäköisyyksistä.

  Kiinnostaisi tietää, miten huutelun määrä on kasvanut. Ettei vain Elina olisi taas kerran normaalia herkempi tapaus, jolle pienikin huutelu tarkoittaa syrjintää?

  "Normaalia herkempi tapaus" on todennäköisesti oikea vastaus. Näitä on nykyään kaikki nurkat täynnä.

  Muuten... jos joku tekee sukupuolenkorjauksen, niin miten käy puheäänelle? Muuttuuko ääni hormonihoitojen myötä oikean miehen/naisen ääntä vastaavaksi, vai säilyykö se samana kuin ennenkin?

  Naisesta mieheksi -tapauksilla ääni muuttuu miehen ääneksi. Kuuntele vaikka minun ääntäni juutuubassa - ääneni oli alunperin tavallinen naisen ääni. Miehestä naiseksi -tapauksilla ääni ei muutu, vaan he joutuvat opettelemaan puhumaan korkeammalta. Heille kuuluu puheterapia osana sukupuolenvaihdosprosessia. Olen myös kuullut, että äänihuulille voidaan tehdä jonkinlainen leikkaus, jossa ne muokataan naisen äänihuulten kaltaisiksi. Lopputuloksena on korkeampi ääni. En tiedä, miten yleinen tämä leikkaus on tai että tehdäänkö sitä Suomessa lainkaan. Ulkomailla kylläkin.

  No esim raskaana oleva mies ei oikein ole kyseisen henkilön sukupuoli-identiteeetin mukaista. Puhumattakaan siitä, mitä esim hormonihoidot tms aiheuttavat sikiölle.

  Naulan kantaan. Itselleni ajatus raskaaksi tulemisesta oli aivan kestämätön. En olisi ikinä pystynyt siihen. Myös sikiövaikutukset on oikeasti oleellinen pointti. Hormonit ei ole mitään karkkia.

  Vielä enemmän ihmetyttävät nämä sukupuoltaan vaihtavat, jotka siis vaativat, että heidän pitäisi saada pitää biologisen sukupuolensa genitaalit. Voiko mies aidosti kokea olevansa nainen, jos hänen jalkovälissään roikkuvat lerssi ja munat?

  Niinpä niin. Transsukupuolinen nimenomaan haluaa ne alkuperäiset värkit hittoon.

  Nämä edellämainitut tyypit sen sijaan panevat kyllä pohtimaan, kuinkahan aitoa heidän transseksuaalisuutensa sittenkään on?

  Erittäin aiheellinen kysymys, josta minun pitäisi kirjoittaa kokonaan oma postaus. Minusta näyttää siltä, että suvakit ovat paskoneet koko transsukupuolisuuden ja kehodysforian käsitteen. Näistä iso osa tuntuisi olevan sellaista porukkaa, joka vastustaa sukupuolirooleja, mutta eivät koe transsukupuolisen kehodysforiaa. Kykenemättömyys sopeutua sukupuolirooleihin ei ole transsukupuolisuutta.

  VastaaPoista
 24. Wanha Ämmä12.6.2017 0.26

  Olen tavannut sekä Elina Partasen että Hetti Rytsyn, ja molemmat vaikuttavat täysipäisiltä. Elinasta minulle jäi mieleen se, että hän on äärimmäisen herkkä ja hän oli kamppaillut oman juttunsa kanssa niin pitkään, että hän oli ajautunut kilahtamisen rajalle. Tässäkin prosessissa on se hirveä dilemma: jos muutokseen ryhtyy liian aikaisin, on loistava mahdollisuus sählätä kunnolla, mutta jos siihen ryhtyy liian myöhään, tulee kylkiäisenä mukana kaikenlaisia mielenkiintoisia muita mielenterveyden ongelmia. Itse olin jo sillä rajalla aikoinaan.

  Hetti on Harrin feminiinimuoto. Harri on yksi Henrin suomalainen muoto, ja Henrin feminiini on Henrietta, josta sitten Hetty tai Hetti.Tämä on hyvin yleistä TS:illä - muutetaan vanha nimi vastaavaksi feminiiniseksi tai maskuliiniseksi nimeksi, jos siitä on olemassa tällainen rinnakkaisnimi. Itse aikoinani kysyin omilta vanhemmiltani, mikä minun nimekseni olisi tullut, jos olisin syntynyt tyttönä, ja otin sitten tämän nimen uudeksi nimekseni.

  Asiasta kukkaruukkuun: Hesarista löytyi tällainen. http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005247605.html

  VastaaPoista
 25. Jos Elina Partanen on täysipäinen, niin miksi hän pitää somessa hirveää translakimuutosälämölöä eli vinkuu siitä, että raskaana oleva nainen ei voi lain edessä tulla tunnustetuksi miehenä? Onko normaalia ajatella, että mies voi olla raskaana ja synnyttää?
  Partanen vaikuttaa myös hyvin aktiivisena niissä naamakirjaympyröissä, joissa sain kimppuuni raivotautiset sateenkaarihyeenat siitä hyvästä, että sanoin, että minusta sukupuolielinten linkittäminen sukupuoliin ei ole transfobiaa. Ei yhtenä niistä hyeenoista, mutta kaveeraa ja jutskaa kuitenkin heidän kanssaan säännöllisesti ja jakaa saman arvomaailman. Ei hyvältä vaikuta!

  VastaaPoista
 26. Wanha Ämmä12.6.2017 17.20

  Ehkä olen vain vanha kalkkis, mutta silloin kun asia oli itselleni akuutti, minulle ei olisi tullut pre-opina mieleenkään mennä saati tunkeutua minnekään women-only -tilaan saati vaatia itselleni mitään etuoikeuksia. Käytin tuolloin invavessoja milloin mahdollista, sillä näin en aiheuttanut sen enempää itselleni kuin toisillekaan ahdistusta. Itselleni siksi etten kestänyt kehoani ja toisille siksi että he olisivat nähneet kehoni toisin kuin itse.

  Jotenkin tuntuu, että suuri osa nykyisistä itseään transsukupuolisina pitävistä on yksinkertaisesti sekaisin. Transsukupuolisuuden tärkein diagnostinen kriteeri on juuri tuo kehodysforia eli kyvyttömyys elää omassa kehossaan.

  Kyvyttömyys elää oman sukupuolensa sukupuoliroolissa ei ole transsukupuolisuuden kriteeri.

  Minua on aina ihmetyttänyt tuo herneen vetäminen nenukkiin "sterilointivaatimuksesta". Jokaiselle pitäisi olla itsestään selvää, että sukupuolenvaihdos tekee ihmisen automaattisesti steriiliksi jollei hän ole (kuten minä itse) ollut steriili jo syntymästään. Siksi koko kysymys on aika lailla no-brainer, eikä missään tapauksessa ihmisoikeuskysymys.

  Minua myös ihmetyttää se, miksi yksikään TS ehdoin tahdoin haluaisi pitää biologisen sukupuolensa genitaalit. Juurihan ne, sekä oman sukupuolen sukupuolihormonit, ovat sen dysforian aiheuttajat! Biologinen mies, joka haluaa vaihtaa naiseksi mutta säilyttää syntymävarustuksensa on mielestäni vain tärähtänyt. Ja voiko kukaan tuntea itseään enemmän naiseksi kuin tulla äidiksi ja odottaa vauvaa? Miksi kukaan mies haluaisi sellaista? Luulenpa, että blogi-isännällekin jo pelkästään kuukautiskierron lakkaaminen on ollut valtava helpotus.

  Kun äänenmurros on kerran tapahtunut, sitä on mahdotonta enää palauttaa takaisin. Itse olen vain kertakaikkiaan opetellut puhumaan naisen äänellä harjoitellen sitä itse - omana aikanani ei ääniterapiaa ollut tarjolla.

  VastaaPoista
 27. Wanha Ämmä:
  Heip, kiva nähdä sinuakin. Itsehän en Elinaa enkä Hettiä tunne ollenkaan edes netin kautta, joten paha mennä heistä sanomaan.

  Jep, kuukautisten loppuminen oli minulle valtava helpotus. Pelkkä ajatus raskaudesta oli veretseisauttava. Se oli minulle hirvein kuviteltavissa oleva asia ja olen aina ollut varma, että se olisi tuhonnut psyykeni täydellisesti. Tiedän, että vastaava on transmiehillä erittäin yleistä. Oma genitaaliremppani tyssäsi yksinkertaisesti siihen, etten enää uskaltanut jatkaa. Ensimmäisessä leikkauksessa saatu komplikaatio säikäytti minusta scheisset pihalle. Kunpa olisikin mahdollista saada oikea, toimiva lerssi. Mutta kun ei.

  VastaaPoista
 28. Naisesta mieheksi -tapauksilla ääni muuttuu miehen ääneksi. Kuuntele vaikka minun ääntäni juutuubassa - ääneni oli alunperin tavallinen naisen ääni.

  Joo, kuuntelin. Kuulostat muuten mieheltä, mutta äänessäsi on yhä kuultavissa häivähdys naismaista pehmeyttä. :) Tai sitten korvat pettävät.

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.