sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Vastaanottokeskuksesta kuuluu kummia

Kuulin toissapäivänä töissä niin hullun jutun, että pakko se on täällä jakaa.

Duunissani oli eräs keikkatyöntekijä, joka kiertelee toimipisteestä toiseen. Hän oli ollut töissä paikallisessa vastaanottokeskuksessa sekä siinä keittiössä, joka valmistaa kyseiseen vastaanottokeskukseen ruokaa. Kyseinen keittiö on suuri keskuskeittiö, missä valmistetaan ruokaa myös kouluihin, sairaalaan ja palvelukeskuksiin. Siellä on tehty ylimääräisiä työvuoroja ja työtunteja, jotta vastaanottokeskukseen saadaan lähetettyä ruokaa. Ruoat ovat tulleet vastaanottokeskuksesta takaisin täysin koskemattomina. Paketteja ei oltu edes avattu. Ne siis pakataan samankaltaisiin rasioihin kuin tehtaat pakkaavat einekset eli muovirasia, missä on läpinäkyvä kansi, jonka saa repäistyä pois. Pakolaiset eivät siis edes maista ruokia! Ne ensiksi valmistetaan, sitten lähetetään vaastaanottokeskukseen, sitten lähetetään keittiölle takaisin, minkä jälkeen ne menevät suoraan roskiin. Koskemattomina! Keikkatyöntekijä mainitsi kanakastikkeen ja naudan jauhelihapihvit. Kuulemma vain kebabkiusausta oli vähän syöty. Tämä kebabjuttu ei edes ole läppä, sillä kyseinen ruoka kuuluu paikallisten koulujen kiertävään vakioruokalistaan. Keikkatyöläinen kertoi, että pakolaiset käyvät hakemassa pizzaa läheisestä pizzeriasta. Oli nähnyt heitä pizzalaatikoiden kanssa.

Surkuhupaisaa tässä on se, että kuulemma kyseinen vastaanottokeskus on sellainen paikka, missä on ainoastaan korkeakoulutettuja pakolaisia. Pakolaisia on kielletty poistumasta vastaanottokeskuksesta öisin, mutta siellä ne keikkatyöläisen mukaan pakenevat ikkunasta ja kiipeilevät rännejä pitkin alas. Tässä fiksua korkeakoulutettua sakkia, fuck yeah (”korkeakoulutettua”).

Facebookissa näin erään kaverini jakaneen uutisen, jossa kerrottiin Oulussa tapahtuneesta vastaanottokeskuksen ruokakohusta. Siihen tuli kommentoimaan eräs valkoritarisuvakki, joka on käynyt mölisemässä minunkin Facebook-sivuillani, ja kertoi, että pakolaisilla oli mennyt maha sekaisin ruoassa olleen maidon takia, joten tietenkään he eivät syö sellaista ruokaa. Hän kirjoitti: ”Miten itse reagoisit, jos olet vieraassa maassa maha ruikulilla?” Toiset yhtyivät kuoroon ja alkoivat pulista siitä, miten laktoosi-intoleranssi on todella yleistä maailmalla. Täällä minun kaupungissani pakolaiset eivät kuitenkaan ole edes maistaneet ruokaa, joten mistä se maha sekaisin menisi? Kaikessa ruoassa ei edes ole maitoa, kuten jauhelihapihveissä. Pizza sitten kuitenkin maistuu... Herää myös kysymys, että millä rahoilla ne pizzat oikein ostellaan...

Hullummaksi kuitenkin vain menee. Keikkatyöläinen kertoi, että vastaanottokeskukseen otetaan töihin ihmisiä, jotka ovat jo valmiiksi kaupungin palkkalistoilla, ja heille maksetaan kaksi tai kolme kertaa suurempaa tuntipalkkaa kuin heidän normaali liksansa! Palkkaus menee vuorokaudenajan mukaan. Vastaanottokeskuksessa on töissä ainoastaan kahdenlaista sakkia: vapaaehtoistyöntekijöitä, joille ei makseta mitään, ja kaupungin omaa porukkaa, joille maksetaan kaksin- tai kolminkertaista palkkaa. Työpaikoista oli kuulemma ollut ilmoitus kaupungin henkilöstön lehdessä. Kävin kaivelemassa ja löysin kyseisen ilmoituksen. Siinä mainittiin ihan oikeasti ne palkat, jotka keikkatyöläinen oli sanonut.

Miksi? Millä ihmeen logiikalla ja oikeutuksella meillä on jäätävät tuki- ja palkkaleikkaukset käynnissä, kun samaan aikaan vastaanottokeskukseen palkataan jengiä töihin kaksin- tai kolminkertaisella palkalla?

Töissäni on puhuttu paljon pakolaisista. Töissäni on avoimesti pakolaisvastaista porukkaa. Moni asuu paikallisen vastaanottokeskuksen läheisyydessä ja heillä on pakolaisista ainoastaan huonoja kokemuksia. Kyseessä ei siis edes ole mitenkään poliittisesti suuntaan tai toiseen valveutunut porukka, vaan tavantalliaiset ja normiduunarit, joiden näkemykset pohjautuvat vain heidän omiin välittömiin kokemuksiinsa. Minusta on merkittävää, että kenelläkään ei ole pakolaisista ja vastaanottokeskuksista mitään hyvää sanottavaa ja kaikki joko ovat kokeneet itse jotakin negatiivista tai tuntevat jonkun, joka on kokenut. Kävin tällä viikolla erään maahanmuuttokriittisen järjestön tapaamisessa ja siellä oli kaksi naista, jotka asuivat vastaanottokeskuksen vastakkaisilla puolilla alle kilometrin päässä toisistaan. He sanoivat, että eivät uskalla kävellä vastaanottokeskuksen ohi ollenkaan, vaan käyvät toistensa luona autolla. He myös kertoivat, että pakolaiset näkyvät selkeästi kaupungin yöelämässä. He maleksivat isoissa porukoissa ravintoloiden ja baarien ulkopuolella ja käyvät kiinni ohikulkeviin naisiin. Vaikka heille sanoisi selkeästi ”ei”, niin he eivät ota sitä kuuleviin korviinsa. Nämä eivät ole yksittäistapauksia, vaan tätä kuulee ihan jatkuvasti. Myös minun 50-vuotiaat naispuoliset työkaverini ovat tulleet häirityiksi eli ei koske pelkästään nuoria tyttöjä! Ku Klux Klanin kaapuun pukeutunut jannu sen sijaan oli yksittäistapaus. Täysin hullua, että tästä jantterista meni kansainvälinen media ja Suomen poliisi ihan sekaisin. Pakolaiset sen sijaan saa sekoilla sielunsa kyllyydestä ja kukaan ei korvaansa lotkauta.

Kaikesta tästä poikkeuksena tietysti suvakit, mutta suvakki onkin vajakki, eikä näe totuutta, vaikka se purisi häntä pyllyyn. Pätee ihan joka asiaan.

10 kommenttia:

 1. Sen ruuan voisi jättää lähettämättä sinne vokiin, jos ruoka ei kerran maistu. Ei meillä voi olla varaa heittää ruokaa roskiin! Rahaa ei myöskään pitäisi antaa sentin senttiä näille tulokkaille.

  VastaaPoista
 2. Sen verran vatsanpuruissa on perää, että jos ihminen ei syö vakiomaitoruokia, hänen suolistonsa ei eritä entsyymiä, joka hajoittaa disakkariini laktoosin kahteen osaseensa. Vakiomaidolla tarkoitan sellaista lehmästä tulevaa, jota ei ole käsitelty laktoosin jakavalla entsyymillä.

  Hyvä olisi kuulla mistä vastaanottokeskuksesta on kysymys.

  VastaaPoista
 3. Älä "Anonyymi" viitsi lässyttää vatsanpuruista ja laktoosista, eivät nuo turvapaikanhakijat maistaneetkaan ruokaa, joten syömättömyys ei johtunut mitenkään tarjotusta ruoasta!

  VastaaPoista
 4. Pizzat ostetaan samoilla rahoilla, joilla ajellaan takseilla. On hurjan näköistä kun partahotellin edessä on useampi taksi jonossa.... mujahediinit eivät jaksa kävellä ytimeen, eikä arvovieraat tietty kävelekään. Katukuvassa näkyy partalapsilaumoja aiempaa enemmän, puhun siis Helsingistä. Juu, olin lauantaina baarikierroksella ja useampi partalasten joukkue kävi pyörähtämässä parissakin paikassa. Veikkaisin, että taksilla oltiin liikkeellä.
  Mut hei: täähän on sitä meillä-on-unelmaa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymeille tiedoksi etta Oulun kaupungin keskuskeittio joka toimittaa ruuat siinne Hiukkavaaran vokkiin tekee ainoastaan laktoosittomia ruokia. Kaikki keskuskeittiosta toimitettva ruoka on ollut laktoositonta jo vuosia koska suomessa intoleranssi on niin yleista.

  VastaaPoista
 6. Oulun Serviisistä kerrotaan, että tarjottu ruoka on tehty joko laktoosittomaan maitoon tai kokonaan ilman. Nirsoja ne vain on.

  VastaaPoista
 7. Ruokiin, joissa on on maitoa, käytetään laitoskeittiöissä hyla-maitoa. Kas kun suomalaisilla lapsilla, vanhuksilla ja työikäisilläkin on laktoosi-intoleranssia, eikä ole mitään järkeä tehdä ruuista kahta eri versioita logistista syistä.

  VastaaPoista
 8. Jännää että pizza maistuu vaikka siinä on mozzarellajuustoa, jossa on laktoosia toisin kuin kypsytetyssä juustossa, esimerkiksi emmentalissa tai edamissa. Laktoosi siis katoaa juustoa varastoitaessa, mutta mozzarellaa ei varastoida.

  VastaaPoista
 9. Kyseenalaiseksi tuon laajalti toistellun laktoosivinkkelin asettaa myös se, että Hiukkavaaran keskuksen muonituksesta vastuussa olevan Serviisin oman edustajan mukaan kaikki ruoat itse asiassa tehdään laktoosittomana: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443664312414.html

  VastaaPoista
 10. Media valehtelee. Esimerkkinä uusimmat viikkolehdet Suomen Kuvalehti, Apu ja Seura (8-9.10.2015, no 41): niistä yksikään ei kertonut 3.10 laajoista rajat kiinni -mielenosoituksista. Maahanmuuttopropagandaa Avussa ja Seurassa, ja niissä ei ollut sanaakaan "pakolaisista" aiheutuvista kustannuksista ja (irakilaisten) turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta.

  "Pakolaiset" ovat oikeasti hakemassa ilmaista ruokaa ja majapaikkaa suomalaisten kustannuksella, oikeaa hätää niillä ei ole. Syyrialaisia on vain 2% Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista.

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.