maanantai 1. joulukuuta 2014

Voihan homoavioliitto


Muun muassa oheinen kuva ilmestyi feisbuukin seinälleni erään tutun jakamana. Tämä on vain yksi niistä lukemattomista yhteiskuntaa, systeemiä, kulttuuria ja tiettyjä ihmisryhmiä ja puoleita (lue: heterot, konservatiivit, kristilliset ja persut) pilkkaavista kuvista ja teksteistä, joita tutut jakavat kuin konekiväärin suusta sarjatulena yhtenä rintamana. Siispä jälleen aika pitää muutaman päivän feisbuuklakko.

Lyhyesti sanottuna kantani homoavioliittoasiaan (tai tällai kivasti queerkielellä sukupuolineutraaliavioliitto *tirsk*) on EVVK. Minulla ei ole oikein mitään sanottavaa koko juttuun. En vastusta homoavioliittoja, mutta enpä kannatakaan. Tästä huolimatta mulla palaa päreet tähän asiaan ja eka fiilis homoavioliiton läpimenosta kuultuani oli tyrmistys.

Rupesin sitten kelaamaan, että miksi homoihqutus aiheuttaa minussa vihantunteita:

Oikeastihan minä hyödyn kaikesta queermyönteisyydestä. Olen transsukupuolinen ja ilman oikeutta sukupuolenkorjaukseen olisin aika varmasti nyt kuollut. Koen valtavana siunauksena sen, että Suomessa sukupuolenkorjaus kuuluu julkisen terveydenhuollon piiriin ja pääsin tutkimuksiin sekä lääketieteellisiin toimenpiteisiin ilman, että minun tarvitsi maksaa niistä kymmeniätuhansia euroja (kuten esim. Amerikassa joutuu) ja hormonivalmisteetkin kuuluvat Kela-korvauksen piiriin. Lisäksi ihmiset ovat suhtautuneet sukupuolivammaani pääsääntöisesti positiivisesti. Homo- ja transasiat kulkevat pitkälti käsi kädessä, vaikka nämä kaksi ovat todellisuudessa kaukana toisistaan. Homous on seksuaalinen suuntautuminen, transsukupuolisuus on sukupuoli-identiteetin häiriö. Nämä kuitenkin niputtuvat saman LGBT-asian alle ja Suomessakin sekä homo- että transasioita ajaa sama järjestö eli Seta. Yhteiskunta tuskin olisi transmyönteinen, jos se ei olisi homomyönteinen.

Lisäksi olen panseksuaali, mutta olen huomattavan voimakkaasti suuntautunut naisiin päin. Olen seurustellut miehen kanssa ja seurustelisin uudestaankin. Mieluummin kuitenkin ottaisin naisen ja haluaisin naimisiin nimenomaan naisen kanssa, en miehen. Tästä huolimatta kuitenkin ihastun miehiin voimakkaammin kuin naisiin, vaikka sänkypuuhat ei niin kiinnostakaan, ja varsinkin nuorempana reagoin aika voimakkaasti homovastaisiin mielipiteisiin, koska ”rakkaus ei voi olla koskaan väärin” jne. Tarkastellaanpa tätä oman sukupuoleni kannalta. Olen female-to-male -transu eli biologinen nainen, XX-kromosomipari. Homovastainen yhteiskunta ei olisi myöntänyt minulle oikeutta korjata sukupuoltani mieheksi eli olisin ikuisesti juridisesti nainen. Täten avioliittoni naisen kanssa olisi lesboavioliitto ja olisin oikeastaan lesbo, joka on pikkasen kiinnostunut miehistä sillai söpösti. Eli en saisi mennä naisen kanssa naimisiin ja suhteeni naisen kanssa olisi moraalisesti väärin. Noh, sukupuolenkorjaus on kuitenkin teknisesti mahdollista ja oletetaan, että sain jotenkin korjattua sukupuoleni mieheksi vaikkapa ulkomailla. Näytän ulkoisesti mieheltä, joten ulkopuolisille suhteeni naisen kanssa olisi heterosuhde eli normaalimeininki. Jee. No... Pidän kuitenkin miehistä edelleen ja katselen edelleen miehiä sillä silmällä. Voin sanoa suoraan, että olisi ahdistavaa elää sellaisessa paikassa, missä joutuisin jatkuvasti salaamaan tätä asiaa. Jos lähdetään siitä, että olen mies, niin suhteeni mieheen olisi homosuhde ja homovastaisessa yhteiskunnassa se olisi moraalisesti väärin. Mutta mitä ikinä päätyisinkin tekemään, niin kaikista transhoidoista huolimatta tulisin aina ja ikuisesti olemaan biologinen nainen, vaikka olisinkin juridisesti tai näennäisesti mies.

Näinollen olin sitten nainen tai mies, niin joutuisin aina tilanteeseen, joka olisi minulle epäedullinen, mikäli eläisin homovastaisessa yhteiskunnassa. Saisin aina paskaa niskaan ja vieläpä tuplasti, sillä sitä tulisi sekä transsukupuolisuudesta että seksuaalisesta suuntautumisesta. Mullahan siis pitäisi olla kaikki intressit seistä suvakkien vierellä ihquttamassa homoja ja kaikkea sukupuolineutraaliutta.

Näin ei kuitenkaan ole ja se johtuu siitä, että en voi sietää sateenkaarijengin asennevammaa heteroita ja yhteiskuntaa kohtaan. En vastusta heidän asiaansa, mutta vastustan heidän asennettaan. Olen sivunnut jengin suvaitsemattomuutta jo aiemmin. Sateenkaarijengin puuhastelussa on kyse täydestä vihjeettömyydestä. Se on silkkaa sokeaa edistysuskoa ja uhmaa edistyksen ja uhman itsensä vuoksi. Kaikki paskaksi ja palamaan. Alas patriarkaatti ja ahdasmieliset konservatiivit! Eivät he oikeasti edes tiedä, että mitä tämä kaikki tarkoittaa. Hommassa on kyse pelkästä fiilistelystä. Tämä näkyi erityisen selvästi tuttujeni feisbuuk-kirjoittelussa homoavioliittojen osalta. Olen jo parin kuukauden ajan nähnyt ERITTÄIN myrkyllisiä, vihaa tihkuvia kirjoitteluja siitä, miten perseestä ja väärin on, kun joku vastustaa homoavioliittoja ja kaikki vastustajat pitäisi vaan tuhota. On manattu persut ja konservatiivit syvimpään helvettiin ja peräänkuulutettu väkivaltaisia mielenosoituksia. Ohessa eräs esimerkki vihjeettömyydestä:


Sitten, kun homoavioliitto meni läpi, niin feisbuuk täyttyi kuvista, joissa tutut esiintyivät halaamassa tai suutelemassa saman sukupuolen edustajaa, ja paljon tulvi myös kirjoituksen alussa olevan kuvan tyyppisiä kuvia ja iskulauseita. Rivien välistä saattoi lukea, että ihmiset kokivat voittaneensa taistelun ja kävivät uhmakkaiksi. Toisissa blogeissa on povattu sitä, että homma tulee tästä vaan pahenemaan ja seuraavaksi aletaan vaatia lukumäärä-, laji- ja ikäneutraaleja avioliittoja, koska tasa-arvo ja suvaitsevaisuus. Kyllä, homma todellakin tulee pahenemaan tästä ja seuraava askel tulee olemaan polygamian laillistamisen ajaminen, sillä sitä ajavaa liikehdintää on jo ollut pari vuotta.

Kaikista eniten minua huolestuttaa koko homoasiassa se, että millaiseksi se on vääntänyt yleisen yhteiskunnallisen ilmapiirin. Ilmapiiri on sellainen, että jos:

* homoavioliitto on sinulle yhdentekevä = olet paha ihminen
* et ole liberaali = olet paha ihminen
* käytät itsestäsi sanaa konservatiivi tai tuet konservatiiveja = olet paha ihminen

Nämä kolme asiaa herättävät ihmisissä sellaisen viharyöpyn, ettei tosikaan. En voisi ikinä jakaa tätä blogia tutuilleni ilman, että olisin seuraavana hetkenä lähes kaveriton. Tulee sellainen perstuntuma, että isojen massojen mielestä konservatiivien ruumiillisen koskemattomuuden loukkaaminen on täysin hyväksyttävä asia, koska konservatiivithan on pelkkiä vihaajasyrjijäpaskoja, jotka jarruttavat kehitystä. Kyse on pelkästä massahysteriasta ja noista kukaan ei edes pysähdy ajattelemaan, että hetkinen, mitähän toi edes yritti sanoa. Mistä päästäänkin seuraavaan raivostuttavaan asiaan eli en ole lukenut yhtäkään argumenttia homoavioliiton puolesta, mikä EI OLISI ”edistys”, ”nykyaika”, ”suvaitsevaisuus” tai ”rakkaus”. Sensijaan toiset tahot ovat esittäneet erittäin syvällisiä yhteiskunnallisia analyysejä siitä, että miksi homoavioliitto ei ole hyvä juttu ja miksi siinä on kyse isomman asian oireesta ja nimenomaan yhteiskunnan rappiosta eikä suinkaan uudesta uljaasta yhteiskunnasta. Homoavioliittohössötys on pelkkää fiilistelyä, jota ei edes pystytä perustelemaan. Esitä minulle yhteiskunnallinen analyysi, missä kumoat homoavioliittojen vastustajien argumentit, niin pyörrän sanani.

Kaikessa valkohehkuisessa vihassa jengiltä unohtuu, että homoavioliiton vastustaminen ei ole sama asia kuin homouden vastustaminen. Eikä se ole sama asia kuin rakkauden vastustaminen. Tässä on mennyt puurot ja vellit ihan sekaisin. Kyse ei ole myöskään siitä, että ihmisiä pelottaa tasa-arvo (kuten eräs tuttu asian ilmaisi) tai että homojen avioliitto olisi joltakulta pois tai jotenkin uhkaisi heteroja (myöskin liian paljon käytetty argumentti). Ei homoavioliitto ketään uhkaakaan eikä se ketään pelota henkilökohtaisella tasolla. Kyse on isommasta yhteiskunnallisesta tasosta. Sateenkaarijengi on täysin kyvytön näkemään tätä yhteiskunnallista tasoa. Homoavioliittojen vastustajien argumentti yhteiskunnan rappiosta on erittäin vakuuttava, sillä se tukee omia havaintojani. Näillä asioilla on varmasti ainakin jokin yhteys. Timo Hännikäinen on julkaissut tekstin, jossa hän perustelee, että homoavioliitto on ylipäätään mahdollinen siksi, että avioliitto itsessään on täysin murentunut. Tämä taas liittyy isompaan yhteiskunnalliseen rappioon, jota hieman avataan oheisissa blogikirjoituksissa:
Pyhä perhe
Anakykloosi
Kuinka kansakunta tuhotaan
Sekulaarihumanismin kuolema
Armoton armomurha
Valinta vai henki
Olisiko lukijoilla linkata lisää kirjoituksia? Olen lukenut aiheesta enemmänkin juttuja, mutta en nyt kuolemaksenikaan muista, että missä ne olivat.

En pidä yhtään siitä, että millaiseksi yhteiskunta on kehittymässä. Eräs tuttuni totesi homoavioliitosta ”uskoni tähän maahan alkaa pikkuhiljaa palata”, mutta omalta osaltani voin todeta, että itseltäni on kadonnut melkein kaikki usko. Meininki on niin hullua, että mieluusti jättäisin näkemättä sen, mitä seuraavaksi tulee. On turha edes hakata päätään seinään ja ärsyyntyä suvakeista, koska heitä on aivan kaikkialla. Ainakin minun ikäisissäni. Minun ikäisissäni konservatiivi on outo harvinaisuus ja tässä tuntee itsensä todella surulliseksi ja yksinäiseksi. En voi kuin katsoa, miten maailma palaa. Parasta vaan keskittyä siihen, että varautuu pahimman varalle ja yrittää hitaasti verkostoitua toisten samanmielisten kanssa. Se on vaikeaa, sillä vain hullu puhuu avoimesti suvakkeja vastaan ilman, että hänen takanaan on monia muita. Liian paljon on pelissä.

P.S:
Eräässä feisbuukryhmässä oli oheista pilailua ”politiikan uusista väreistä”:


Tähän joku sitten kommentoi ”ruskee suklaa-aukko olis parempi logo”. Asia herätti hilpeitä mielikuvia itsessäni ja olihan mun sitten pakko toteuttaa ne:

Enjoy.

8 kommenttia:

 1. On oikea havainto, että suvakeilla ovat menneet puurot ja vellit sekaisin (ja pää siinä samalla). Heidän mielestään homoliiton vastustaminen on sama asia kuin heidän ihmisarvonsa kiistäminen. Ja tästähän ei ole lainkaan kyse, jokainen vähänkään järkevä ihminen - minä mukaanlukien - kannattaa homoille samoja ihmisoikeuksia kuin muillekin. Kukaan järkevä ei tosissaan ole sitä mieltä, että homoja pitäisi vainota tai tunkea takaisin kaappiin kuten Venäjällä. Heidän päähänsä ei vain mahdu se, että avioliitossa ei ole kyse ihmisoikeuksista vaan vuosituhantisesta traditiosta, jota ei noin vain pitäisi muuttaa.

  Jos kiinnostaa linkit, voin tarjota oman kirjoitukseni (häpeämätöntä mainontaa köh, köh):

  http://unilaakso.blogspot.com/2014/11/homokysymys.html

  Satuin kirjoittamaan myös transsukupuolisuudesta:

  http://unilaakso.blogspot.com/2014/11/transsukupuolisuudesta.html

  VastaaPoista
 2. Et lupauksistasi huolimatta ole tuonut keskusteluun mitä uutta. Olet pettynyt sateenkaariväkeen, näet sen vain massana tai samanmielisenä ihmisryhmänä. Syrjintääkään et ole kokenut ja pidät puheita syrjinnästä vahvasti liiotelluina. Ne ovat aina kokijansa kokemuksia, siksi niitä ei voi toinen ihminen kiistää. Esität minusta melkoisen stereotyyppisiä käsityksiä seksuaalivähemmistöistä, joniiden perusteella voisin melkein väittää että esität sellaista mitä et ole kokenut tai elänyt oikeasti. Väität mm ettei Seta ole ollut transihmisten puolella, ja muutakin jonka paikkansa pitävyys pitäisi osoittaa konkreettisen min jotta se oli uskottavaa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: tyhjät tynnyrit kolisevat kovimmin.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  löysin tänne Takkiraudan blogin kautta. Olen se m2f, joka kommentoi siellä hetki sitten.

  Ihan ensiksi haluaisin pyytää, ettet käyttäisi meikäläisistä nimeä transu. Se viittaa transvestiitteihin ja on halventava. Silloin kun asia oli vielä minulle akuutti, käytettiin lyhennettä TS.

  Oma havaintoni on, että ne TS:t, kenellä on psyyke suunnilleen kunnossa ja joilla ei ole vakavia sivudiagnooseja, ovat lopultakin hyvin konservatiivista väkeä. Tiedät itsekin, miten ikävä ja vaikea tämä prosessi on, ja kuinka kamalaa on ennen muutokseen ryhtymistä olla kuin valepukuinen näyttelijä valhemaassa. Ja kun sitten TS saa asiansa kuntoon ja pystyy vihdoinkin elämään sitä elämää, mitä olisi pitänyt saada elää syntymästä saakka niin jo pelkästään se on hyvä syy olla onnellinen ja siinä tulee liian kiire elää sitä elämää. Tavisten on vaikeaa ymmärtää, kuinka onnellinen TS voi olla ihan arkipäivän asioista. Me kuitenkin elämme laina ajalla, ja jokaisen TS:n takana on kuutiometri kyyneliä.

  Tästä syystä post-opina ainakin minulla on ihan liian kiire elää sitä tavallista tavallisen naisen elämää, ja uskon että sama tilanne on muillakin. Vain aniharva TS haluaa identifioitua miksikään muuksi kuin tavalliseksi naiseksi (tai sinun ja muitten TS-veljien tapaan mieheksi). Siksi minua todella panee vihaksi sateenkaariväen into outata meikäläiset, nostaa meikäläiset tapetille kuin jotkut sirkuskarhut ja kohdella meitä alentuvasti ja holhoten. Emmeköhän me osaa elää ihan omaa elämäämme ilman että kenenkään ulkopuolisen tarvitsee holhota ja suojella meitä ja ajaa asiaamme. Minulla on sellainen fiilis, että meikäläiset ovat suvakeille jotain kesäkissoja, jotka heitetään pois kun meillä ei enää ole käyttöarvoa.

  Joskus mietin, että olenko minä se ainoa TS, kenelle ei ikinä satu mitään, kenen vastoinkäymiset ovat ihan arkipäivän juttuja, kenelle ei ole vittuiltu eikä auottu päätä sitten yläkoulun apinalaumojen ajan, ja joka ei ikinä ole kärsinyt syrjinnästä eikä sorrosta, ja joka ei ole koskaan joutunut kohtaamaan väkivaltaa. Vai onko sateenkaariväki yhtä herkkänahkaista kuin Andersenin sadussa Prinsessa ja herne ja tekevät ison numeron kaikesta sellaisesta pikkuikävästä, mitä tavisnaiset ja tavismiehet joutuvat kohtaamaan joka päivä valittamatta. Minä lopetin huolestumasta läpimenosta ja klokkaamisesta kaksi kuukautta RLT:n aloittamisen jälkeen ja koko juttu on nykyään enää iso EVVK. Gyniskin vain ihmetteli, että miksei täällä ole kohdunkaulan jälkeen mitään - onko minulle tehty kohdunpoisto.

  Kaikki on sitä, miten asiaan suhtautuu. Joku voi pitää ihmettelyä siitä, että miksi ajokortissa on eri nimi kuin miltä naama näyttää hirveänä sortona ja syrjintänä, kun taas toinen voi suhtautua siihen olankohautuksella, ja todeta, että olet kohdannut sen kuuluisan entisen miehen.

  Minusta se, että jos ihminen ehdoin tahdoin haluaa olla jotain kolmatta sukupuolta tai keksiä itselleen jonkun genderin, niin hänellä on päässään muuallakin vikaa kuin vain aivokurkiaisessa. Ainakaan minä en halua olla muuta kuin ihan tavallinen nainen, ja uskon, että tämä on syy, miksi TS:t yleensä häviävät jäljettömiin transporukoista kun saavat asiansa kuntoon eikä heistä sen jälkeen kuulla mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Olen kanssasi samaa mieltä sateenkaariväen herkkänahkaisuudesta. Kokemukseni mukaan heillä on usein huono käsitys siitä, että mikä on normaalia sosiaalista toimintaa ja mikä on syrjintää. Asiasta voisikin kirjoittaa kokonaan oman postauksen jo.

   Olen ollut huomaavinani, että transuhmiset jakaantuvat aika 50/50 niihin, jotka ovat aika tavallisia ja niihin, jotka ovat äänekkäitä ja aika sekaisin. Yksi syy siihen, että miksi perustin tämän blogin, oli se, että huomasin miten transaktiivit ovat näitä pallohukkaisia... Tiedän kaksi transaktiivia, joilta transklinikka eväsi hoidot, koska psykiatri katsoi heidän olevan liian psyykkisesti epävakaita. Maailman putää kuulla muidenkin kuin tällaisten transihmisten ääni.

   Olen myöskin huomannut sellaista, että mtf:t ovat harvinaisen hiljaa. Äänekkäitä ovat nimenomaan ftm:t sekä naaraskroppaiset genderqueerit. Mtf:illä tuntuisi olevan keskimääräisesti enemmän tolkkua. Mitä mieltä itse olet? Osaisitko linkata mtf:ien blogeja?

   Poista
 5. Mikään muu ei tee minua niin pohjattoman surulliseksi kuin tyhmät tynnyrit, vaikka minua A:ta tuolla toinen A nimitteli tyhjäksi tynnyryksi. Tyhmä tynnyri on vain niin kovinkovin yksinäinen.

  Teillä on menossa vinha luokittelu, mutta ette todella ymmärrä etteivät ne pidä tosielämässä paikkaansa. Tämäkään ei ole totta eikä pidä paikkaansa:"Siksi minua todella panee vihaksi sateenkaariväen into outata meikäläiset, nostaa meikäläiset tapetille kuin jotkut sirkuskarhut ja kohdella meitä alentuvasti ja holhoten."

  Teitä uskotaan sitten kun tulette omilla kasvoillanne ja omalla elämällänne aivan itse näkyviksi ja todellisiksi. Kaikkea hyvää teille, kaikesta tietämättömyydestänne ja ymmärtämättömyydestänne huolimatta.

  VastaaPoista
 6. Homoavioliitto on täysin järjetöntä ja saastaisuutta. Samoin polyamoria jota ei missään nimessä saa suvaita. EI pidä suvaita myöskään pedofiilien liittoja siis pikkulapsen ja aikuisen liittoa. On sairasta jos aikuinen mies jyystää jotain 5 vuotiasta tyttöä, sairastakin sairaampaa. Tai pikkupoikaa jos on homo! En suvaitse myöskään sitä että nekrofiilille pitää saada oikeuksia ja zoofiilejä pitää kunnioittaa ja kumarrella.

  Ei missään nimessä adoptio-oikeutta mihinkään polyamoria perheisiin. On saastetta kun ajattelee 15 henkilön sateenkaariperhettä jossa aikuiset sukupuolesta välittämättä sekstaa kimpassa adoptoitujen lasten ja "perheen" lemmikkien kanssa, outoa! Miehet homoilee naiset lesboilee ja välillä heterostelee sikin sokin. Mukana pienet lapset joille opetetaan seksileikkejä ja muuta. Samoin koirat ja kissat ja hamsteri, ehkä lemmikkiapina, joka on jonkun miehen aviopuolisi, urospuolinen tietenkin homolle! Kauhea älämölö ja kakan ja eritteiden haju eläinten ulosteet seassa ja mitä vielä, huh huh! Tämä on kuitenkin suvaittava kun se on kuulemma rakkautta. Tämän takia vihreät kärrättävä kaatopaikalle ja kaikki epänormaali seksuaalisuus kiellettävä ainakin julkisilla paikoilla. Homostelkoot kaapeissaan mutta pikkulasten hyväksikäyttö on törkeää ja pedofiilipuolueet kiellettävä! Suomi siistiksi, vihreät ja suvakit kaappiin tai uudelleen koulutettaviksi jos vielä voisi auttaa vaikka epäilen.

  VastaaPoista
 7. 29.9.2015 asti allekirjoitettavissa oleva aloite naisen ja miehen välisen avioliiton säilymiseksi Suomessa.
  http://aitoavioliitto.fi/kansalaisaloite

  VastaaPoista

Kommenteissa on sallittua repiä asioita kappaleiksi, esittää kärkkäitä mielipiteitä, kysellä ns. tyhmiä tai hyvinkin henkilökohtaisia juttuja. Kommenteissa saa myös suuttua ja minusta saa olla sitä mieltä, että olen täysi kusipää. Kommenttiosastolla on kuitenkin kiellettyä heittäytyä alakoululaiseksi tai raivopäiseksi apinaksi. Tämä on asiablogi eli pidetään keskustelu asiallisena. Mikäli olet sitä mieltä, että olen täysi kusipää, niin sinulla tulee kommentissasi olla jotain muutakin sanottavaa. Huutelu ei hyödytä mitään muuta kuin huutelijan huutelun halua. Kommenteissa on lisäksi syytä välttää kiroilua ja muuta alatyylistä kielenkäyttöä ja turhaa provokaatiota. Siitä, että mikä on loppupeleissä asiallista ja mikä ei, päätän minä. Trollaajat ja perseilijät saavat matkalipun banaanisaarille.